Olavshallen


Vi gleder oss til å ta imot deg og til å ønske deg velkommen til Olavshallen! Vi bygger om i 1. etasje, men er mer enn klare ti lå vise fram vår nye, store sal, med nye stoler og ny, krisp lyd, samt mange andre oppgraderinger – både synlige og ikke så synlige. Gled deg! Det blir et fantastisk flott løft for oss!

Det er ikke lenger krav om avstand eller noen restriksjoner i forbindelse med gjennomføring av arrangement. Ei heller krav om koronasertifikat!

Gjennom denne usikre koronatiden har vi lagt opp noen forestillinger unummerert og andre nummerert. Vi har hatt lite forutsigbarhet og alternativene har vært salg av hvert sete uten avstand og unummerert.

Vi økte kapasiteten for fullt fra 25. september, men vi har ennå ikke landet på hvordan vi gjennomfører unummererte forestillinger. Selv om restriksjonene har opphørt er ikke jobben over for oss, så vis tålmodighet! Vi skal finne den beste måten for alle å gjennomføre dette på.

Olavshallen AS er et helkommunalt AS eid av Trondheim kommune. Olavshallen AS ble bygd i 1989 og konserthuset har fått sitt navn etter en historisk tradisjon i Trondheim; Olavstradisjonen. Grunnsteinen ble lagt ned av Kong Olav V 22. juli 1988. Kulturhuset åpnet dørene for sin første konsert 17. september 1989 med jazzpianisten Oscar Peterson og den offisielle åpningen ble holdt den 21. september.

Olavshallen AS tar hvert år imot artister fra ulike sjangre som klassisk, opera, dans, ballett, pop, rock, vise, country, jazz, world, kor, korps, barne- og familieforestillinger, show, teater, revy og stand-up. Trondheim Symfoniorkester har sitt faste tilholdssted i Olavshallen og benytter store sal til prøver og konserter. Olavshallen AS har rundt 320 konserter i året og et årlig besøk på ca. 180 000 publikummere. Olavshallen AS har huset store navn og artister som Anne-Sophie Mutter, Gidon Kremer, Kiri Te Kanawa, Bryn Terfel, John Cleese, Oscar Peterson, Elaine Paige, Bobby McFerrin, Diana Krall, Chick Corea, Jan Garbarek, Jethro Tull, BB King, Cullberg-balletten, Emmylou Harris, Gary Moore, Gitarkameratene, Vamp og mange flere. Olavshallen AS er også arena for store arrangement som NM for janitsjarkorps, Ungdommens Kulturmønstring, Humanistisk seremoni og Olavsfestdagene.

Olavshallen AS er en del av Sameiet OlavsKvartalet som for øvrig består av Clarion Collection Hotel Grand Olav, Trondheim kommunale kulturskole, NTNU – Institutt for musikk, Trondheim Symfoniorkester sin administrasjon samt parkeringshus i kjelleren.Image
Opening hours
Mon.:
Tue.:
Wed.:
Thur.:
Fri.:
Sat.:
Sun.:


Facebook
Website