Trondheimsnatt med Åge og Sambandet

Olavsfestdagene


Olavsfest var stedet Åge holdt sin første «Trondheimsnatt»-konsert i 2014. Nå er ringen sluttet, og Åge avslutter Olavsfest 2022 på Festningen 3. august!

Til sommeren blir det anledning for enda flere å få med seg Norges største rocker, når han holder sin tradisjonsrike Trondheimsnatt-konsert på Festningen som avslutning på Olavsfest 2022.

TRONDHEIMSNATT ER EN TRONDHEIMSTRADISJON
«Trondheimsnatt» med Åge og Sambandet er blitt en tradisjon og institusjon på sensommeren i Trondheim. Det er kvelden da nasjonalskatten drar på litt ekstra, og inviterer gjester som bidrar til å gjøre kvelden unik – til denne konserten har han fått med seg trekløveret Morten Abel, Odd Nordstoga og Marja Mortensson.

Samtidig blir mye nytt sommeren 2022. Olavsfest står som arrangør, slik vi gjorde i Borggården i 2014 – da «Trondheimsnatt» ble arrangert for første gang. Siden den gang har konserten holdt hus på Sverresborg, men denne gangen flyttes den til byens nye storkonsertarena Festningen. Det er første gang Åge spiller så å si i sitt eget nabolag, og vi gleder oss enormt til å la ham stå for avslutningen av Olavsfests jubileumsfestival.

GJESTEARTISTENE:
Er Morten Abel Norges mest naturlige popstjerne? Stavanger-artisten har gjennom flere tiår stått i front for norsk popmusikk, både som soloartist og som frontfigur i band som Mods, September When og Pelz. Han har solgt 700 000 album og ble velfortjent innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2018. Han har vunnet fire Spellemannpriser – blant annet hedersprisen i 2014.

Siden solodebuten med «Luring» i 2004, har Odd Nordstoga blitt en av våre mest folkekjære artister med hits som «Bestevenn», «En farfar i livet», «Frøken Franzen» og «Kveldssong for deg og meg». Han har, alene og som del av grupper som Nivelkinn, vunnet fem Spellemannpriser både innen folkemusikk og pop. Nordstoga ble kåret til Årets Spellemann i 2004.

26-åringen Marja Mortensson fra Engerdal er vår kanskje fremste formidler og tolker av sørsamisk tradisjonsmusikk. I 2018 vant hun Spellemannpris i klassen folkemusikk/tradisjosnmusikk med albumet «Mojhestasse – Cultural Heirlooms». Sammen med Hilde Fjerdingøy har hun bandet Moenie, som blandet folkemusikk og joik fra Trøndelag og Helgeland. Hun fikk også Trøndelag Fylkeskommunes kulturpris for 2020.


Admission20220803

@ 18:00


Image

AboutCompany

Olavsfestdagene

Address

Munkegata 2 7013 Trondheim

Join event


Share this event