NOREGR – fortellinger fra middelalderen

Historisk Museum


Møt ridderen, narren og den handlekraftige kongen Magnus Lagabøte.

I århundrene som følger vikingtiden møttes norrøne tradisjoner, kristendom og antikkens kultur. Det er nå spiren til det vi kjenner som Norge vokser frem. Middelalderens nordmenn snakker et norrønt språk, og kaller landet de bor i for Noregr.

Norsk middelalder rommer en 500 år lang periode, fra midten av 1000-tallet til første halvdel av 1500-tallet. Arkeologer og forskere gjør stadig nye oppdagelser som kaster lys over livet i denne perioden. I utstillingen finner du utvalgte gjenstander som stammer fra de seneste utgravningene i Oslo, og kommer tett på fortellinger om norsk middelalder som ikke ofte blir fortalt.

Denne tre-narren ble funnet under utgravninger for Follobanetunnellen i 2015. Antakelig ble den laget en gang mellom år 1275 og 1350. Staven er narrens redskap. Den brukes når han gjøgler og forteller historier. Foto: Mårten Teigen, Kulturhistorisk museum.

Denne ridderfiguren av tinn ble funnet under utgravningene for Follobanetunnellen i 2015. Den ble laget en gang mellom år 1250 og 1350.

Foto: Olav Heggø


Admission
Image

AboutI Historisk museum finner du utstillinger om norsk historie fra steinalder til vikingtid og middelalder.

Company

Historisk Museum

Address

Fredriks gate 2

Join event


Share this event