Arven etter Asmund Bjørken

Rockheim


TrondheimFOLK, Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Rockheim inviterer til en kveld på Rockheim i gammeldansens tegn.

 

 

Lørdag 19. august slipper Ove Bjørkens Orkester sin plate «Folkemusikk fra Innherred», og sammen med Over Stok og Steen, Arild Hoksnes og Siri Mæland vil konsertsalen på Rockheim fylles med gammeldans i alle former, på scenen og i salen. Ta med dansesko eller bare ørene, og kom og nyt!

Ove Bjørken Orkester ble dannet i 2023 og setter lys på gammeldansens opprinnelse som musikkform i Verdal og Innherred på midten av 50-tallet. Slåttematerialet er etter Oves bestefar Ole Bjørken, som han samlet og skrev ned gjennom hele sitt liv som felespiller på Innherred og områdene rundt. Ove Bjørkens Orkester spiller slåttene slik Oves far Asmund Bjørken spilte dem med sin kvartett, som var en av de første som spilte slåttemusikk med fele, trekkspill, gitar og kontrabass.

Medlemmer:
Ove Bjørken – fele
Per-Olaf Green – trekkspill
Petter Andreas Røstad jr. – trekkspill
Villy Kvernmo – gitar
Svein Væren – kontrabass

I 2023 har Over Stok og Steen spilt tradisjonsmusikk sammen i 26 år. På den tida har orkesteret spilt utallige timer til dans, konserter – alene eller sammen med solister, kor, korps og skuespillere. De har spilt på festivaler og i kirker, vunnet «Landsfestivalen i gammeldansmusikk» fire ganger, gitt ut fem egne plater og deltatt på flere andre produksjoner. I 2022 kom plata «TUR», dette er en hyllest til Over Stokk og Steens hjemplasser, familie og de som lærte dem å spille. Runddansmusikken på denne produksjonen er fra de grisgrendte strøka de kommer fra: Østroa, Å, Gåsbakken, Rindal og Fannrem. Produksjonen vant FolkeLarm-prisen i kategorien dansespell for 2022.

Medlemmer:
Thomas Lomundal, fele og hardingfele
Thomas Nilssen, trekkspill
Ole Nilssen, trekkspill
Morten Brattås, gitar
Frode Slupphaug, bass

Arrangementet er en del av Norsk senter for folkemusikk og folkedans sitt 50 års jubileum.


Admission19. august

19:00


Image

AboutRockheim er det nasjonale museet for populærmusikk - og en del av Norges musikkmuseum.

Company

Rockheim

Address

Brattørkaia 14, 7010 Trondheim

Join event


Share this event